Ook dit jaar werd de zomerperiode weer ingeluid met het SKKU Survivalweekend diep in het Limburgse landschap. Op het programma stonden avontuurlijke en uitdagende onderdelen, waarbij de fysieke en mentale grenzen van de deelnemers flink op de proef werden gesteld. De overeenkomsten met het programma Kamp van Koningsbrugge zijn zeker niet te ver gezocht.

Op vrijdagmiddag werd begonnen met een Bushcraft, het inrichten en gereedmaken van het basiskamp en het bereiden van de avondmaaltijd. Op zaterdag was er een trektocht door een afwisselend landschap, waarbij onder meer naar de overkant van een breed kanaal gezwommen moest worden. Inclusief het meenemen van de eigen bepakking. Ook was er een inspannende roeitocht die eindigde bij een hoge brug. Vanuit de roeiboot diende de brug beklommen te worden via een smal touwladder. In de avond was er tijd voor ontspanning met een uitstekende barbecue en met muziek rond het kampvuur. De zondag was ingeruimd voor het hoogteparcours. Met o.a. de onderdelen Flying Dutchman en Dodemansrit, waarbij vanaf grote hoogte werd afgedaald naar veilige bodem. Dit alles natuurlijk onder professionele begeleiding en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De deelnemers aan deze editie van het Survivalweekend waren het roerend eens: het was weer een bijzonder geslaagd weekend!

Vanaf maandag 15 juli draaien we het zomerrooster. We trainen de gehele periode van de zomervakantie door, maar wel met aangepaste lestijden: de maandag- en woensdagavond zijn de lestijden van 19.30 uur tot 21.00 uur voor alle niveaus of banden.

Het bestuur van SKKU wenst iedereen een voortreffelijke zomervakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.